Середні дані виробничого контролю безпечності та якості питної води, проведених працівниками хіміко-бактеріологічної лабораторії
КП ”Луцькводоканал” за лютий 2018 р.
Найменування показників |
Одиниці виміру |
Водогін Дубнівської насосної станції |
Водогін Омелянівської насосної станції |
Водогін Гнідавської насосної станції |
Вимоги ДСанПіНу 2.2.4-171-10 |
Запах при 20оС |
бали |
0 |
0 |
0 |
не більше 2 |
Запах при 60оС |
бали |
0 |
0 |
0 |
не більше 2 |
Присмак |
бали |
0 |
0 |
0 |
не більше 2 |
Забарвленість |
градуси |
8 |
5 |
5 |
не більше 20 (35) |
Каламутність |
мг/дм³ |
0.47 |
0.46 |
0.58 |
не більше 1.5 (2.0) |
Водневий показник |
од. рН |
7.24 |
7.25 |
7.35 |
6.5-8.5 |
Залізо загальне |
мг/дм³ |
< 0.11 |
< 0.10 |
0.10 |
не більше 0.20 (1.0) |
Загальна жорсткість |
ммоль/дм³ |
8.4 |
7.2 |
7.0 |
не більше 7.0 (10.0) |
Марганець |
мг/дм³ |
0.02 |
0.03 |
0.017 |
не більше 0.05 |
Мідь |
мг/дм³ |
0.036 |
0.027 |
0.031 |
не більше 1.0 |
Ортофосфати |
мг/дм³ |
0.28 |
0.2 |
0.18 |
не більше 3.5 |
Сульфати |
мг/дм³ |
50.4 |
22.0 |
40.2 |
не більше 250 (500) |
Сухий залишок |
мг/дм³ |
476.4 |
394.0 |
423.2 |
не більше 1000 |
Хлор залишковий вільний |
мг/дм³ |
0.3 |
0.3 |
0.3 |
0.3 - 0.5 |
Хлориди |
мг/дм³ |
22.4 |
13.4 |
20.4 |
не більше 250 (350) |
Цинк |
мг/дм³ |
0 |
0 |
0 |
не більше 1.0 |
Алюміній |
мг/дм³ |
0 |
0 |
0 |
не більше 0.20 (0.50) |
Амоній |
мг/дм³ |
< 0.05 |
< 0.05 |
0.06 |
не більше 0.5 (2.6) |
Кремній |
мг/дм³ |
9.08 |
9.34 |
8.7 |
не більше 10.0 |
Миш’як |
мг/дм³ |
0 |
0 |
0 |
не більше 0.01 |
Нітрати |
мг/дм³ |
4.92 |
0.89 |
3.85 |
не більше 50 |
Нітрити |
мг/дм³ |
< 0.003 |
< 0.003 |
< 0.003 |
не більше 0.5 |
Свинець |
мг/дм³ |
0 |
0 |
0 |
не більше 0.01 |
Фториди |
мг/дм³ |
0.29 |
0.38 |
0.3 |
не більше 1.2 |
Перманганатна окиснюваність |
мгО/дм³ |
1.8 |
1.4 |
1.9 |
не більше 5.0 |
Загальне мікробне число |
КУО/дм³ |
2 |
3 |
3 |
не більше 100 |
Загальні колі-форми |
КУО в 100 см³ |
не виявлено |
не виявляно |
не виявлено |
відсутність |
Норматив, зазначений у дужках, має право використовувати підприємство питного водопостачання до 1 січня 2020 року в окремих випадках, пов’язаних із особливими природними умовами та технологією підготовки питної води, що не дозволяє довести якість питної води до жорсткішого нормативу.